Toiminta

Kyläyhdistyksen toimintaan kuuluu erilaisten tapahtumien ja retkien järjestäminen, osallistuminen muiden yhdistysten ja kunnan järjestämiin tapahtumiin. Näihin tapahtumiin ovat tervetulleita kaikki kyläläiset, kesäasukkaat ja vieraat. Samoin yhdistyksessä on selvitetty alueen asukkaiden turvallisuusriskit ja niitä pyritään poistamaan ja pienentämään mahdollisuuksien mukaan. 

Vuosittain järjestettäviä, vakiintuneita tapahtumia ovat olleet mm. laskiaistapahtuma, vappulakitus ja nyyttikestit, juhannusjuoksuun osallistuminen, kesämenoa Hattu-seisakkeella, kalakisat ja lokavalkeat. Juhannusaattona 10 vuoden ajan järjestetty Säynätjärven ympärijuoksua ei ole enää toteutettu vuoden 2017 jälkeen. Toivomme, että jotain vastaavaa tulisi tilalle. 

Alueen viihtyisyydestä on pidetty huolta viimeisinä vuosina mm. järjestämällä keväisin siivoustalkoita 24-tien varrella kylän kohdalla. 

Muita mahdollisesti järjestettäviä tapahtumia ovat ruuanlaitto ja leipominen yhdessä, sienikurssi, peli-illat ym. Tämän lisäksi tavoitteena on järjestää erilaisia retkiä: marjastus- ja sieniretket, linturetki eväiden kera, kyläkävelyt, kävelyretket lähimaastossa sekä retket kaukokohteisiin esim. Turun tai Helsingin seudulle. Kyläsuunnitelmasta löytyy lisää toimintoehdotuksia.   

Vuonna 2017 suuri ponnistus oli talkoovoimin toteutettu luontopolku Saaresjärventien ja Saareksentien välille. Vuosien 2018 – 2020 mittavin hanke oli Vesurin Teemahankkeen tukemana Halkorantaan hankittu laituri, joka talkoilla asennettiin paikoilleen rantaan 28.7.2020.
Yhdistyksen 20-vuotisjuhlaa vietettiin Salokummussa 2.7.2022 asiaan kuuluvin menoin.  Aiheesta tarkemmin Tapahtumat välilehdellä.