Vuosi 2022

Juhlavuoden huipennus Hattuseisakkeella

5.11.2022 Pimeän jo laskeuduttua vietettiin Hattuseisakkeella kyläyhdistyksen juhlavuoden viimeistä tapahtumaa glögien ja pikkupurtavien kera. Patavedentie oli valaistu ulkoroihuin Portaasta Hattuseisakkeelle. Ulkoilma oli kolea ja luntakin leijui hiukan ilmassa, mutta telttakatoksessa oli lämminhenkinen ja mukava tilaisuus. Tänä vuonna aktiivisuusmaljan sai yhdistyksen entinen puheenjohtaja Eino Viikilä ansiokkaasta toiminnastaan sekä puheenjohtajana että taiteellisella toiminnallaan yhdistyksen hyväksi. Ja kuin varmistukseksi tästä Eino voitti myös arpajaisten pääpalkinnon. Eli malja meni siis oikeaan osoitteeseen. Tapahtumaan osallistui 17 henkilöä.
Lisää hämäriä kuvia löytyy Galleriasta.

2 – 3.9.2022 Navettakirppis Ylä-Mattilassa

2 – 3.9.2022 oli kirpputori avoinna Ylä-Mattilan navetassa järjestäjinään Marjatta, Veikko sekä Hanne. Tuotto tuli Pataveden-Torvelan kyläyhdistykselle. Kävijöitä oli runsaat kolmekymmentä eli ihan sopivasti kylmille päiville. Kaupaksi kävi mukavasti huonekalut, taloustavara, lasitavara, muutamia leluja myytiin, keramiikkaa, kirja ja cd-levyjä ym. Taloudellinen tulos oli ihan mukava, mutta tavaraa jäi vielä ja ehkä joskus pidetään kirppis uudelleen. Suuri kiitos järjestäjille, kävijöille sekä kylätoimintaa kannattaneille asiakkaille.

2.7.2022 20-vuotisjuhla Salokummussa

Yhdistyksen 20-vuotisjuhlaa saatiin viettää Salokummussa helteisessä säässä. Puitteet Salokummussa olivat mainiot. Tilaa oli ja varjoisaa paikkaakin löytyi. Isäntä Reijo ja pormestari Pirkko olivat vieraita vastaanottamassa ja Marjatta huolehti, että vieraskirjaan tuli kaikkien nimet. Määräaikaan Ola töräytti torveen ja Hanne toivotti kaikki tervetulleiksi.
Heimo Mattila kertoi meille kyläyhdistyksen syntymisestä ja historiasta sekä toiminnasta ja sen jälkeen Veikko Mattila kertoi Torvelan seurakunnan historian ja selvitti seurakunnan virkamiesten roolit. Koko juhlien ajan Ola toimi erinomaisena juontajana sekä letunpaistajana. Puheiden jälkeen olikin vuorossa kakkukahvit. Vieraat viihtyivät ja letut ja makkarat tekivät kauppansa. Pelejä pelattiin. Oli rinkulanheittoa, tikanheittoa sekä tonkkuminheittoa.
klo 14 aikoihin aloittivat Urho Tuhkanen ja Pojat oman osuutensa. Saimme kuulla mm. vanhaa tanssimusiikkia, Junnu Vainion sekä Rauli Badding Somerjoen kappaleita. Aivan mahtava esitys pojilta! Tässä linkki lyhyeen videoon.
Kylän uudet asukkaat toivotettiin tervetulleiksi perinteisesti Junton vehnäsellä sekä linnunpöntöllä. Juhla sujui hienosti aikataulussa ja hyvin organisoituna. Väkeä paikalle oli kertynyt reilut 60 henkilöä.

Tästä kuvagalleriaan.

20-vuotisjuhla 

2.6 – 12.7.2022 Eino Viikilän näyttely Boomeri Torvelasta Kuhmoisten kirjastossa

22.5.2022 Pohjoisten kylien lukupiiri Nikkisillä

Aiheena oli Sirkka-Liisa Rannan ”Suomalainen Teekirja” ja kirjailija itse oli paikalla kertomassa kirjailijaurastaan sekä kirjoistaan.

21.5.2022 Vuosikokous Kurkelassa

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin Kurkelan tiloissa la 21.5.2022. Kokoukseen osallistui 15 henkilöä. Herkullisen kahvituksen jälkeen kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Uudeksi hallituksen kokoonpanoksi tuli: pj Hannele Nikkinen, jäsenet: Timo Salonen, Reijo Soininen, Pirkko Turpeinen, Paula Häyrinen, Olavi Nordman ja Veikko Mattila ja varajäsenet: Esa Maijala, Pirkko Viikilä ja Kati Hattunen.
20 vuotta voimassa ollut jäsenmaksun suuruus 5 € päätettiin nostaa ensi vuodeksi 10 euroon. Tästä ja muista asioista on tulossa jäsenkirje.

  Vuosikokous2022 Boomeri Torvelasta

Havis Amadeus 10-vuotislakitus 30.04.2022

Tämän vuoden lakitusta saatiin viettää osin lumisissa oloissa ja osin yhdistyksen teltan suojissa, joka oli ensimmäistä kertaa mukana lakituksessa. Sää oli perinteisen tuulinen ja melko kolea. Esa vappupuheen aiheena oli Torvelan patsaan lakituksen syntyhistoria eli Pirkon ajatuksesta lakittaa ko. patsas lakitus aikanaan käynnistyi.

Gaudeamus Igitur kaikui kauas Hannen hienosti vetämänä ja tämän jälkeen kilisteltiin kuohuvat ja kuunneltiin yhdistyksen puheenjohtajan terveiset tilaisuuteen.

Ja virallisen protokollan jälkeen nautittiin nyyttikestipöytien runsaista antimista. Tapahtumaan osallistui kaikkiaan 20 henkilöä. Kiitos kaikille osallistumisesta hienoon tapahtumaan!

Kuvia tapahtumasta löytyy täältä.