Vuosi 2023

29.11.2023 Pirkot koristivat yhdistyksen joulukuusen  S-Marketin alakertaan.

Aktiivisuusmalja Heimolle
Aktiivisuusmalja Heimolle

Vuoden 2023 aktiivisuusmalja luovutettiin Heimo Mattilalle ansiokkaasta lähes kymmenen vuoden toiminnasta yhdistyksen puheenjohtajana.

Säynätjärven kodalla

5.11.2023 vietettiin Säynätjärven kodalla kyläyhdistyksen vuoden 2023 päätöstapahtumaa. Sumuisessa ja kosteassa säässä oli paikalle saapunut 13 henkilöä nauttimaan grillimakkarasta, kahvista sekä glögistä pikkupullien ja ja muiden herkkujen kera. Tunnelma oli mukavan leppoisa ja rento. Vuoden aktiivisuusmaljan saaja tänä vuonna on Heimo Mattila ansiokkaasta useamman vuoden toiminnasta yhdistyksen puheenjohtajana. Heimo itse ei ollut paikalla, joten malja luovutetaan hänelle myöhemmin. Kiitokset järjestäjille sekä osallistujille mukavasta yhdessäolohetkestä.

Tapahtumasta lisää kuvia löytyy täältä.

Kirkon messu-05

Messu Juntolla 17.9.2023

Kirkko jalkautui Junton pirttiin syksyisenä sunnuntaina.  Väkeä paikalle kertyi 47 henkilöä. Messun liturgina toimi Ville Särkkä sekä kanttorina Hannele Erola.  Messu oli oikein lämminhenkinen ja harras ja samalla kylän ja ympäristön huomioiva.  Messun jälkeen nautittiin kyläyhdistyksen tarjoamat kirkkokahvit. Kiitos kaikille järjestelyihin osallistuneille sekä kiitos koko kirkkoväelle. Teimme yhdessä hienon ja mieleenpainuvan tapahtuman.

Kuvia messusta löytyy täältä.

Matin herneenkukkajuhla 9.8.2023

Kaikkien tuntema Pataveden poika Matti Mattila, joka vietti eläkepäiviensä vapaa-ajat Patakosken rannalla sijaitsevalla kesämökillään, menehtyi äkillisesti kotonaan Vantaalla 20.3.2023. Kotikylänsä lisäksi Matti oli lähes kaikkien pitäjäläisten tuntema iloinen hernekauppias-kesäteatterinäyttelijä. Matti siunattiin haudan lepoon Vantaalla 6.5.2023. Hyvin moni Matin tuttava ehti osoittamaan osanottonsa Matin poismenon johdosta lähisukulaisille.
Matti järjesti vuosittain syntymäpäivänsä 9.8. tienoilla kesämökillään ns. herneenkukkajuhlan. Matin lähiomaiset ja kyläläiset päättivät järjestää Matin muistoksi hänen tyyliinsä kuuluvan vastaavanlaisen juhlan, joka pidettiin eilen 9.8. Matin syntymäkodin Pataveden Ylä-Mattilan pihamaalla. Tilaisuuteen oli kutsuttu kyläläiset ja muuta Matin lähintä ystäväpiiriä. Juhla oli onnistunut, josta kiitokset järjestäjille ja noin 60:lle osallistujalle!
Kuvia tapahtumasta löytyy täältä.

Yhdistyksen myyntipöytä Kiepsauksessa

Patavesi kiepsahti kesään la 10.6.2023!

Kylämme oli mukana ensimmäistä kertaa Kuhmoisten yrittäjien järjestämän Kiepsaus-tapahtuman järjestötuvassa Kuhmolan alakerrassa. Pataveden kylää ja Pataveden-Torvelan kyläyhdistystä sekä Nihtilän kotieläinpihaa esittelemässä olivat yhdistyksen pj Hannele Nikkinen ja siht. Eila Soininen.

Pöydällämme oli kirjamyyntiä, karkkitarjoilua ja ilmaisia arpalippuja, joiden täyttäjien kesken arvottiin kirja-palkinto ja kaksi lahjakorttia tapahtuman jälkeen. Onnettarena toimi takavuosien kesäkuhmoislainen Ari Kajander.

Patavesi-kirjan voitti Anita Taponen, lounaalle Kuhmoisten Nesteelle kaverin kanssa pääsee Ukko Keski-Vähälä ja Nihtilän tilan lahjoittaman lahjakortin sisältäen 4:lle hengelle sisäänpääsyn kotieläinpihaan ja jätskit voitti Merja Vilden. Voitot on toimitettu saajille, onnea!

Kiitos kaikille, runsaalle sadalle, osastollamme vierailleelle kävijälle ja arvontaan osallistujalle sekä hyvän kesän toivotukset!

Pataveden-Torvelan kyläyhdistys ry

Vuosikokous

20.5.2023 klo 14 pidettiin Kyläyhdistyksen vuosikokous   Kurkelan torpassa. Pirkko ja Eino Viikilä olivat tavan mukaan laittaneet kahvipöydän koreaksi, jonka antimia nautittuamme pidimme yhdistyksen sääntömääräisen kokouksen 16 henkilön voimalla. Uuteen hallitukseen tuli vain pieniä muutoksia: varajäseneksi Kati Hattusen tilalle tuli Martti Korppila ja sihteeriksi Paula Ilosen tilalle vaihtui Eila Soininen. Tervetuloa molemmille joukkoon! Vuosikokouksen jälkeen uusi hallitus piti järjestäytymiskokouksen. Kiitokset jälleen Pirkolle ja Einolle erinomaisesta kahvituksesta sekä Kurkelan tilojen käytöstä!

Lakitus 2023

30.4. 2023 Havis Amadeus lakitusta vietettiin vaihtelevassa säässä, vuoroin satoi vettä ja paistoi aurinko lämpötilan ollessa +5 asteen tienoilla. Yhdistyksen hankkima teltta hoiti tehtävänsä hienosti ja sadekuuron sattuessa teltassa oli tiivis tunnelma. Lakitus vietiin läpi perinteisin menoin: juhlapuhe pidettiin, patsas sai lakin päähänsä ja käytiin käsiksi pöydän antimiin. Paikalle kertyi lakitushistorian ennätys – 25 henkilöä sekä 2 hevosta! Mukava oli nähdä mukana myös uusia kasvoja. Vietimme yhdessä mukavan iltapäivän hetken. Kiitos kaikille osallistuneille!
Kuvia tapahtumasta löytyy täältä.