Vuosi 2020

29.11.2020 Patavedentien valaisu
Patavedentien valaisu ulkoroihuin katkaisi mukavasti alkaneen kaamosajan. Tilaisuuden järjestäjät Marjatta, Veikko ja Hanne (ainakin nämä) olivat huolehtineet tulet tien varteen ja teltan pystyyn Hattuseisakkeelle jo valoisaan aikaan, joten meidän muiden oli helppo patikoida Hattuseisakkeelle nauttimaan Hannen emännöimistä glögeistä kekseineen ja muine lisukkeineen.
Tilaisuus pystyttiin viemään läpi myös THL:n koronasuosituksia noudattaen. Osanottajia oli 10 henkilöä ja tilaisuus pidettiin ulkona riittävin turvavälein.
Suurimmat kiitokset järjestäjille! Yhteinen patikka- ja glögihetki piristi kummasti mieltä marraskuun pimeydessä.

7.8.2020 Patikkaretki Kaiterlahteen
Kolmas patikkarteki Kissakulman nuorisoseuran kanssa suuntautui tällä kertaa Kaiterlahteen. Reissu oli onnistunut. Sääkin oli mitä parahin. Emäntänä ja isäntänä Raija Laaksonen-Nikkinen ja Jaakko Nikkinen. Kaiterlahden historia kerrattiin autenttisessa miljöössä. Matkaa kertyi arviolta 5-6 kilometriä yhteen suuntaan. Kävelijöitä oli 8, kaikki osalliset mukaan lukien tapahtumaan osallistui yhteensä 13 henkilöä.
Galleriasta löytyy lisää kuvia tällä linkillä

28.7.2020 Laituritalkoot jatkuivat
Sateinen aamupäivä ei lannistanut 10 ahkeraa talkoolaista, kun hommat jatkuivat Suvirannassa. Laituri saatiin miesvoimin veden varaan ja liitettiin soutuveneeseen hinaukseen kohti Halkorantaa.
Halkorannassa laituri kiinnitettiin ketjuilla rantakiviin asennettuihin tartuntoihin ja tämän jälkeen vietiin veneellä laiturin pohja-ankkurointibetonit paikoilleen. Nyt asennettiin vielä penkit ja laituritikkaat paikoilleen ja siinäpä se lopulta oli – Halkorannan pari vuotta haaveiltu laituri!
Osa porukasta levitti ja tasoitti pehmeälle polulle hiekkaa, jotta kulku laiturille helpottuisi. Jälkitoimituksena saadaan vielä kulkusillalle kaide sekä pelastusrengas.
Nälkä ei meitä haitannut. Siitä pitivät huolen Hannen mainiot makkarat, kahvit ja voileivät lisukkeineen.
Yhteistyössä on voimaa. Kiitokset kaikille osanottajille!

Kuvia tapahtumasta löytyy täältä.

Keski-Suomen ELY-keskus on myöntänyt hankkeelle rahoitusta EU:n maaseuturahastosta.

23.7.2020 Laituritalkoot käynnistyivät

Pandemiasta johtuen yhdistyksen toiminta on ollut kevään ja alkukesän ajan tyhjäkäynnillä, mutta nyt alkoi tapahtua!
Halkorannan laiturihanke oli siinä vaiheessa, että laituri oli toimitettu Ylä-Mattilaan. Reipas ja taitava talkooporukka: Veikko, Antti, Marjatta sekä Esa siirsivät laiturin sekä kulkusillan Suvirantaan, josta se on tarkoitus uittaa Halkorantaan talkoiden seuraavana vaiheena.
Kuvia talkoista löytyy täältä.

4.7.2020 Vuosikokous

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin otsikossa mainittuna päivänä Ylä-Mattilassa klo 15:00. Hallitus kokoontui jo tuntia aiemmmin. Vuosikokouksessa käsiteltiin yhdistyksen sääntömääräiset asiat. Kokoukseen osallistui 14 jäsentä. Yhdistyksen hallituksen uusi kokoonpano on seuraava:
Puheenjohtaja: Hannele Nikkinen
Jäsenet: Paula Häyrinen, Timo Salonen, Pirkko Turpeinen, Reijo Soininen, Olavi Nordman, Kati Hattunen
Varajäsenet: Esa Maijala, Pirkko  Viikilä, Veikko Mattila

Keskustelua Kalevalasta Sohvi Koskisen johdolla

31.1.2020 Lukupiiri Nikkisillä

Pataveden-Torvelan kylällä luettiin Kalevalaa. 
Kuhmoisten pohjoiset kylät kokoontuivat ensimmäiseen yhteiseen lukupiiriin Hannele Nikkiselle tammikuun viimeisenä iltana. Illan aiheena oli kansalliseepos  Kalevala, piirin vetäjänä toimi Sohvi Koskinen. Paikalla oli toistakymmentä kirjallisuudesta kiinnostunutta.
Seuraavaksi lukupiiri kokoontuu pe 28.2. klo 18 Pihlajakosken kirjastossa, aiheena Mika Waltarin tuotanto. Tervetuloa kaikki lukutaitoiset.