Vuosi 2019

Salosessa rosvopaistilla

 

 

 

2.11.2019 Rosvopaistilla Salosessa

Salosessa vietettiin jo seitsemännen kerran perinteinen rosvopaisti-ilta. Väkeä oli tavallisen tapaan tuvan täydeltä ja montusta kaivettiin taas esille makoisat paistit. Veikko viihdytti meitä toimimalla bingoisäntänä ja jännittyneinä kuuntelimme bingonumeroiden luentaa ja toivoimme numeron osuvan omaan lappuun ja aina joku voitti valitsemansa palkinnon.

Tänä vuonna aktiivisuusmalja meni Marjatta ja Veikko Mattilalle ja hyvin ansaitusti, sillä niin kauan he ovat yhdessä ahertaneet yhdistyksen hyväksi. Pysti siirtyi Mattilan mäelle seuraaviksi kahdeksi vuodeksi. Onneksi olkoon heille!

Entiseen tapaan oli sytytetty ulkoroihut kylänraitille Torvelan patsaalta Saloselle asti. Kotimatkalle ei kenenkään tarvinnut lähteä nälkäisenä, ei todellakaan.

Harjusalmen laavulla

 

24.8.2019 Harjunsalmen laavulla

Kutsu Harjunsalmen laavulle ja luontopolulle saatiin hyvin lyhyellä varoitusajalla, mutta siitä huolimatta meidän yhdistyksestä lähti matkaan 13 henkilöä. Perillä meitä odotti uusi, tuoreelle tervalle tuoksuva upea laavu sekä Harjunsalmen yhdistyksen väkeä toivottamassa meidät tervetulleeksi. Esittelyiden ja alkupuheiden jälkeen muodostimme muutaman hengen ryhmät ja lähdimme 3 km mittaiselle luontopolulle, johon oli liitetty mukaan 14 rastia sisältänyt luonto- ja metsäaiheinen visailu. Ja niinhän siinä kävi, että voitto tuli kotiin – meidän joukkueemme Paulat & Marjatta ja Veikko oli paras lyöden Harjunsalmen joukkueen yhdellä pisteellä. Luontopolun jälkeen järjestäjien tarjoamat nuotiomakkarat sekä kahvit lisukkeineen olivat maullaan. Mukava parituntinen iltapäivästä kului vielä suotuisan sään vallitessa. Lopuksi Veikko vielä kiitospuheessaan esitti Harjunsalmen yhdistykselle kutsun tulla ensi vuonna Patavedelle vastaavanlaiseen tapahtumaan.

Lammaskarsinassa vilskettä

 

 

26 – 27.7.2019 Avoimet ovet Nihtilän tilan pihamaalla

Tilaisuus järjestettiin virallisesti jo toisen kerran eli voidaan jo puhua perinteestä. Helteisestä säästä huolimatta kahtena päivänä pidetty tilaisuus keräsi yli 200 vierailijaa!
Tilaisuuden pääesiintyjinä toimivat hevonen, poni,lampaat, ankat,minipossut,viiriäiset, kilpikonna, koirat sekä kissa. Mukana menossa oli myös Pataveden-Torvelan Kyläyhdistys ry. Yhteistoimin oli pihalle järjestetty myös puffetti, jossa oli kahvitarjoilu vapaaehtoisine kahvimaksuineen sekä pihakirppis. Onneaan pystyi myös kokeilemaan ketjun heitossa vanerireikään sekä käpyastia-arvauksessa.
Suurimmat kiitokset tapahtuman järjestäjille!

30.5.2019 Vuosikokous

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin Kurkelassa 30.5.2019. Käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Hallituksen kokoonpanossa ei tapahtunut muutoksia, vaan vanha hallitus jatkaa edelleen. Paikalla oli 14 jäsentä.

Vappupuhe meneillään

 

 

 

30.4.2019 klo 18:00 Havis Amadeuksen lakitus

Havis Amadeusta ei unohdettu tänäkään vapunaattona. Lakitus noudatti perinteistä kaavaa. Ensin oli vappuaiheinen puhe, sitten lakki päähän ja gaudeamus igitur -laulu. Kansan käsi oli jälleen ollut karttuisa. Pöydät notkuivat nyyttikestien runsaista antimista, jotka tekivätkin hyvin kauppansa. Tänä vuonna saavutettiin tapahtuman uusi yleisöennätys eli 21 osanottajaa, mikä oli täsmälleen sama kuin aamupäivän patikkatapahtumassa.

Patikkareitin kartta


30.4.2019 klo 9:00
Yhteinen patikkaretki Kissakulman nuorisoseuran kanssa

Jo toisen kerran vapunaattona järjestettiin kyläyhdistyksen ja Kissakulman nuorisoseuran yhteinen patikkaretki, joka saatiin suorittaa aivan erinomaisessa säässä. Matkaan lähdettiin Ylä-Mattilan pihasta aamuyhdeksältä ja patikka suunnattiin oheisen kartan mukaisesti Patavedentietä pitkin Saloseen ja edelleen Myllykylään ja Suurijärven tienoille. Metsäosuuden jälkeen suunnattiin Hattuseisaketta kohti, jossa pidettiin ansaittu tauko omien eväiden sekä Marjatan ja Hannen järjestämien antimien keralla.
Patikoinnin luonteeseen kuuluu verkkainen kävely sekä pysähtyminen jokaisen talon kohdalla tai paikan kohdalla, jossa on ollut jokin asumus. Oppaina toimivat erinomaisesti Veikko ja Timo ja kuulimme monta mielenkiintoista asiaa ja tarinaa talojen historiaan liittyen. 

Salosen aukealla

 

 

Patikoinnin järjestelyt olivat jälleen huippuluokkaa: Marjatta seurasi autolla patikoijia mahdollisuuksien mukaan ja varmisti, ettei kukaan uupunut matkalle. Sports Tracker kännykkäsovelluksen mukaan matkaa kertyi n. 9,5 km ja aikaakin kului yli 4 tuntia. Leppoisasta vauhdista johtuen matka ei tuntunut pitkältä ja monet pysähdykset mielenkiintoisine tietoineen paikasta pitivät mielen virkeänä. Koimme jälleen kerran virkistävän liikunnallisen päivän. Tapahtumaan osallistui kaikkiaan 21 henkilöä. Kiitokset järjestäjille sekä erityisesti Veikolle ja Timolle, jotka toimivat asiantuntevina matkaoppaina!

 Patikkaretkeen liittyviä kuvia löytyy lisää täältä.

Ensiapukertausta Nihtilässä 2019
Elvytyksen kertausta Nihtilän pirtissä

 

 

25.4.2019
Ensiapuataitojen kertausta Nihtilässä

Meitä kyläläisiä kerääntyi Nihtilään pirttiin 9 henkilöä talonväki mukaan luettuna ensiaputaitoja ja -tietoutta kohentamaan. Liekö ollut aurinkoinen ja lämmin kevätsää syynä siihen, ettei näin tärkeään tapahtumaan tullut enempi osallistujia.
Joka tapauksessa kahvittelun jälkeen Mari esitelmöi meille, miten ensiavussa kuuluu toimia ja millaisia tapauksia yleensä voi tulla kyseeseen. Saimme erinomaisen tietopaketin, jonka jälkeen Mari esitteli elvytyksen tekniikan ”Anne” nukella ja jokainen halukas pääsi myös itse kokeilemaan elvytystä. Lisäksi Mari näytti vielä, kuinka puristusside voidaan tehdä sukasta ja kaulaliinasta. Marille esitettiin myös useita kysymyksiä ensiapuun liittyen ja niihin saatiin aina ammattimainen vastaus.
Lopuksi meille vielä esiteltiin Nihtilän hienoa taloa. Suuret kiitokset tilaisuuden järjestämisestä Mari ja Timo!
Lisää kuvia tapahtumasta löytyy täältä.